De Bijbel leert dat God eerlijk is en dat mensen dat niet zijn. Mensen worden in zonde geboren en kunnen hun weg naar de hemel niet verdienen. In plaats daarvan biedt God Zijn genade aan aan hen die zich bekeren en Hem volgen. De Bijbel leert ook dat God mensen eerlijk zal beoordelen, gebaseerd op hun daden en hun hart.

Lukas 6:28-29 – “Zegen degenen die u vervloeken, bid voor degenen die u slecht behandelen. Als iemand je op de ene wang slaat, bied dan ook de andere aan. Als iemand je jas eist, bied dan ook je hemd aan.”

Spreuken 24:23 – “Deze dingen zijn ook van de wijzen: het is niet goed om partijdig te zijn in het oordeel.”

1 Petrus 1:17 – “En als u de Vader aanroept, die onpartijdig oordeelt naar ieders werk, gedraag u dan gedurende de tijd dat u hier verblijft in angst.”

Lukas 6:37-38 – “Oordeel niet, dan zul je niet geoordeeld worden. Veroordeel niet en u zult niet veroordeeld worden. Vergeef, en je zult vergeven worden. Geef, en het zal je gegeven worden. Een goede maat, aangedrukt, geschud en overlopend, wordt je in de schoot geworpen. Want met de maat die jij gebruikt, zal er voor jou gemeten worden.”