De Bijbel staat vol met verzen die ons kunnen helpen als we het gevoel hebben dat we hulp nodig hebben. Hier zijn een paar voorbeelden:

“Maar ik ben arm en behoeftig; toch denkt de Heer aan mij: u bent mijn hulp en mijn bevrijder; treuzel niet, o mijn God.” – Psalm 40:17

“De heer is mijn herder; Ik zal niet willen. Hij doet mij neerliggen in groene weiden: hij leidt mij langs stille wateren. Hij herstelt mijn ziel: hij leidt mij op de paden van gerechtigheid ter wille van zijn naam. Ja, al loop ik door het dal van de schaduw des doods, ik zal geen kwaad vrezen: want u bent bij mij; uw staf en uw staf troosten mij. U maakt een tafel voor mij klaar in aanwezigheid van mijn vijanden: u zalft mijn hoofd met olie; mijn kopje loopt over. Goedheid en barmhartigheid zullen mij zeker volgen alle dagen van mijn leven: en ik zal voor altijd in het huis van de Heer wonen. – Psalm 23

“De HERE is mijn licht en mijn redding; wie zal ik vrezen? de HEER is de kracht van mijn leven; voor wie zal ik bang zijn

Johannes 13:34-35:

“Een nieuw gebod geef Ik u, dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u heb liefgehad, dat u ook elkaar liefhebt. Hierdoor zullen alle mensen weten dat u mijn discipelen bent, als u elkaar liefhebt.”

Hebreeën 3:13:

“Maar vermaan elkaar dagelijks, zolang het Heden heet; opdat niemand van u verhard wordt door de bedrieglijkheid van de zonde.”

1 Johannes 4:7-8:

“Geliefden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God; en een ieder die liefheeft, is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft, kent God niet; want God is liefde.”

Deze verzen laten zien dat God altijd bij ons is, zelfs in de donkerste tijden. Hij is ons licht en onze redding. We moeten elkaar liefhebben zoals Hij ons heeft liefgehad. En ten slotte moeten we elkaar dagelijks bemoedigen.

Hebreeën 10:24-25:

“En laten wij op elkaar letten om tot liefde en tot goede werken te provoceren. maar elkaar aansporend: en dat des te meer naarmate u de dag ziet naderen.”

Spreuken 3:5-6:

“Vertrouw op de HERE met heel uw hart; en steun niet op uw eigen inzicht. Ken hem in al uw wegen, en hij zal uw paden recht maken.”

Deze verzen vertellen ons dat we op God moeten vertrouwen en niet op ons eigen inzicht moeten steunen. We moeten Hem op al onze wegen erkennen, en Hij zal onze paden recht maken.