De Bijbel leert dat we gemotiveerd worden door Gods liefde voor ons.

Johannes 3:16 zegt: “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.” Dit vers laat ons zien dat Gods liefde de ultieme motivatie voor ons is. De dood van Christus aan het kruis werd ingegeven door liefde, en onze reactie op die liefde zou ook door liefde moeten worden ingegeven.

1 Johannes 4:19 zegt: “Wij hebben lief omdat hij eerst van ons heeft gehouden.” Wanneer we de diepte van Gods liefde voor ons begrijpen, zijn we gemotiveerd om op onze beurt van Hem en anderen te houden.

Romeinen 12:1-2 zegt: “Daarom verzoek ik u, broeders en zusters, met het oog op Gods barmhartigheid, om uw lichaam te offeren als een levend offer, heilig en God welgevallig – dit is uw ware en gepaste aanbidding. Pas je niet aan aan het patroon van deze wereld, maar word getransformeerd door de vernieuwing van je geest. Dan zul je in staat zijn om te testen en goed te keuren wat Gods wil is – zijn goede, aangename en volmaakte wil.” Deze passage laat ons zien dat we door Gods barmhartigheid worden gemotiveerd om een heilig leven te leiden dat Hem behaagt. We zijn ook gemotiveerd om ons denken te vernieuwen, zodat we zijn wil kunnen kennen en doen.

Filippenzen 4:13 zegt: “Ik kan alle dingen aan door hem die mij kracht geeft.” Dit vers laat ons zien dat we gemotiveerd worden door Gods kracht om alle dingen te doen. We kunnen niets alleen, maar met Gods hulp kunnen we alles.

De Bijbel leert dat we door veel dingen worden gemotiveerd, maar uiteindelijk worden we gemotiveerd door Gods liefde voor ons. Zijn liefde is de ultieme motivatie voor ons, en als we de diepte van die liefde begrijpen, zijn we gemotiveerd om op onze beurt van Hem en anderen te houden. We worden ook gemotiveerd door Zijn barmhartigheid om een heilig leven te leiden dat Hem behaagt, en door Zijn kracht om alle dingen te doen.