De Bijbel vertelt ons dat we aan onze eigen verwachtingen moeten voldoen en niet aan de verwachtingen van anderen. We moeten de lat hoog leggen en ernaar streven ons volledige potentieel te bereiken. Ons persoonlijk record is wat God van ons verwacht, niet de middelmatigheid die anderen misschien accepteren. (Spreuken 16:3, Filippenzen 3:14)

Mattheüs 10:29-31 zegt: “Worden niet twee mussen voor een cent verkocht? Toch zal geen van hen op de grond vallen zonder de wil van je Vader. En zelfs de haren van je hoofd zijn allemaal geteld. Dus wees niet bang; je bent meer waard dan veel mussen.”

Filippenzen 4:13 zegt: “Ik kan dit allemaal doen door hem die mij kracht geeft.”

God wil niet dat we genoegen nemen met minder dan waartoe we in staat zijn. Hij wil dat we ons volledige potentieel bereiken en aan onze eigen verwachtingen voldoen. We kunnen alle dingen doen door Christus die ons kracht geeft.

1 Korintiërs 15:57-58 zegt: “Maar God zij dank! Hij geeft ons de overwinning door onze Heer Jezus Christus. Houd daarom stand, mijn geliefde broeders en zusters. Laat niets je bewegen. Geef uzelf altijd volledig aan het werk van de Heer, omdat u weet dat uw arbeid in de Heer niet tevergeefs is.

God geeft ons de kracht om alle obstakels te overwinnen en onze doelen te bereiken. We moeten standvastig zijn en nooit opgeven. We moeten altijd ons best doen, wetende dat ons harde werk niet tevergeefs is.

Romeinen 12:11-12 zegt: “Laat u nooit in ijver ontbreken, maar bewaar uw geestelijke vurigheid en dien de Heer. Wees blij in hoop, geduldig in beproeving, trouw in gebed.”

We moeten onze passie voor Christus levend houden en nooit onze ijver verliezen om Hem te dienen. We moeten blij, hoopvol en geduldig zijn, zelfs in moeilijke tijden. En we moeten trouw zijn in gebed, altijd op zoek naar Gods wil voor ons leven.