De Bijbel leert dat er één God is die de schepper van alle dingen is. Hij is volmaakt, heilig en rechtvaardig. Hij is een liefhebbende God die ernaar verlangt een relatie met ons te hebben. God is de schepper en heerser van het universum. Hij is almachtig, alwetend en algoed. Hij is eeuwig, oneindig en onveranderlijk. Hij is ook heilig, rechtvaardig en barmhartig. God wordt vaak beschreven als een Drie-eenheid, bestaande uit de Vader, de Zoon (Jezus Christus) en de Heilige Geest. De Bijbel leert dat God persoonlijk is en gekend en ervaren kan worden door geloof in Jezus Christus.

De Bijbel vertelt ons dat “God liefde is” (1 Johannes 4:8). Dit betekent dat liefde een van Zijn wezenlijke kenmerken is. Hij is de definitie van liefde. Daarom kunnen we weten dat Hij van ons houdt omdat Hij liefde is.

De Bijbel vertelt ons dat God wil dat we een relatie met Hem hebben (Deuteronomium 6:5). Hij wil dat we Hem liefhebben met heel ons hart, ziel en verstand.

De Bijbel vertelt ons dat we God moeten eren met ons leven (1 Korintiërs 6:20). We moeten leven op een manier die Hem behaagt en Hem eer brengt.

De Bijbel vertelt ons dat God onvoorwaardelijk en volledig van ons houdt (Johannes 3:16). Zijn liefde voor ons is niet gebaseerd op iets wat we wel of niet doen. Het is simpelweg omdat Hij onvoorwaardelijk van ons houdt (1 Johannes 3:16).