De strijd tussen goed en kwaad, tussen God en Satan. Het is een strijd die al sinds het begin der tijden gaande is en tot het einde der tijden zal voortduren. De Bijbel vertelt ons dat we allemaal betrokken zijn bij deze strijd, of we het nu beseffen of niet. We vechten allemaal voor onze eigen ziel en voor de zielen van anderen.

“Ontdek de waarheid achter de Bijbelse boodschap dat iedereen misschien tegen je is, maar met geloof en vertrouwen in God zul je elk obstakel overwinnen en de kracht vinden om door te zetten.”

Romeinen 12:12 zegt:

“Wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt veranderd door de vernieuwing van uw denken.” Dit is onze strijdkreet in de strijd van het leven. We zijn geroepen om anders te zijn dan de wereld, om op te staan tegen het kwaad en om te vechten voor wat juist en goed is.

1 Johannes 2:15-17 zegt:

“Heb de wereld niet lief of de dingen in de wereld. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem. Het vlees, de begeerte van de ogen en de trots van het leven – is niet van de Vader, maar is van de wereld. En de wereld gaat voorbij, en de begeerte ervan, maar hij die de wil van God doet, blijft in eeuwigheid .” Dit is onze strijd en we mogen niet toegeven aan de verleiding van de zonde of de verleiding van de wereld. We moeten de goede strijd strijden en ons houden aan de wil van God.

In Johannes 15:18-19

zegt Jezus bijvoorbeeld: “Als de wereld je haat, begrijp dan dat ze mij eerder heeft verteerd dan jij. Als je van de wereld was, zou de wereld van je houden als van haar. Maar omdat je bent niet van de wereld, maar ik heb jou eruit gekozen, de wereld haat je.”