Een kerk is een gebouw, maar een bijbelse kerk is een plaatselijke groep gelovigen die allemaal Jezus als hun Heer hebben aanvaard. Zij vertegenwoordigen Jezus op aarde als zijn broeders en zusters. Het woord kerk komt van het Griekse woord ekklesia, wat ‘uitgeroepen’ betekent. De kerk wordt ook wel het “Lichaam van Christus” genoemd. En Jezus is het hoofd en is dus Heer.

Een groep plaatselijke gelovigen komt regelmatig bijeen om God te aanbidden, uit de Bijbel te leren en met God te praten (bidden). Deze bijeenkomsten kunnen thuis plaatsvinden, zoals in de eerste gemeenten het geval was, maar ook op een neutrale ontmoetingsplek.

Op gezette tijden wordt de dood en de verwachting van Jezus herdacht door het “sacrament” te vieren.

Het “cement” tussen de leden van de groep is goddelijke liefde. Elk van hen kent elkaar en is toegewijd aan elkaars leven. Zo zorgt men voor elkaar en groeit de plaatselijke gemeente uit tot een hechte gemeenschap. De lokale groep gelovigen staat echter open voor iedereen die zich bij de groep wil voegen. Nieuwe deelnemers leren Jezus kennen en worden liefdevol opgenomen in de groep. Als de groep te groot wordt, splitst de groep zich in twee groepen.

De Bijbelse Kerk heeft geen lidmaatschap. Men kan lid worden van de universele kerk door de Heer Jezus persoonlijk te aanvaarden als Redder en Verlosser waardoor hij voor eeuwig verzegeld is met de Heilige Geest die de garantie is voor de toekomstige bestemming, de hemel. Om te laten zien wat die persoon innerlijk is overkomen, kan men dat uiterlijk laten zien door zich te laten dopen op basis van het getuigenis.

De Bijbelse Kerk functioneert als een licht in de wereld en volgt in alles het Woord van God, de Bijbel. Het is een aantrekkelijke plek voor niet-gelovigen waar er een warm welkom en volledige acceptatie moet zijn. De bijbelse kerk is de plaats van waaruit het evangelie in de wereld wordt gebracht.