Jezus is de Zoon van God en de Messias (of Christus), die naar de aarde kwam om de mensheid van de zonde te redden en met God te verzoenen. Hij werd geboren uit de maagd Maria in Bethlehem, groeide op in Nazareth en begon zijn openbare bediening rond de leeftijd van 30, waarbij hij de boodschap van berouw en redding predikte aan iedereen die het wilde horen. Jezus verrichtte vele wonderen tijdens zijn bediening, zoals het genezen van zieken, het uitdrijven van demonen en zelfs het opwekken van doden.

Ondanks zijn boodschap van liefde en vergeving werd Jezus uiteindelijk gekruisigd aan een Romeins kruis en stierf hij als een offer voor de zonden van alle mensen. Hij werd begraven in een tombe, maar op de derde dag stond hij op uit de dood, waarmee hij zijn overwinning op dood en zonde aantoonde.

Het verhaal van Jezus en zijn leringen vormen de basis van het christelijk geloof, en zijn leven en boodschap blijven de levens van miljoenen mensen over de hele wereld inspireren en transformeren.